Styckningskurs - Från skog till bord
15 februari 2025, 1 mars 2025 & 15 mars 2025
Kursen börjar med styckning av en dovhjort och avslutas i vårt matlagningskök
där vi lär oss olika tillagningsmetoder för det vilda köttet.
Kursinnehåll:
Vi samlas vid herrgården för en kaffe och genomgång. Sedan påbörjar styckningskursen och lär oss mer om hygien, hantering och de olika styckningsdetaljerna. Vi tar oss sedan till köket och Pontus går igenom olika tillagningsmetoder för det vilda köttet och ger även råd kring passande tillbehör. Du får lära dig att välja rätt del av djuret beroende på vad du ska laga – hur du kan se vad som kännetecknar god kvalitet och hur du lyckas med tillagningen för att behålla råvarans kvalitet.
Kursledare: Pontus Sjöholm
Pontus brinner för lokala råvaror och det vilda köttet och har sedan flera år
tillbaka arbetat på Asa Herrgård som kökchef och jaktledare.
Pris: 1995 kronor för kursen.
Enbart 15 platser per tillfälle.
Datum:
15 februari 2025
1 mars 2025
15 mars 2025
Addera: trerättersmiddag, bastu/badtunna och logi del i dubbelrum.
Ta med din respektive som upptäcker naturen runt herrgården och Möbelriket om man
ej önskar vara med på kursen. Ansluter till eftermiddagen för bastu/badtunna och middag.